Support

Lad os hjælpe dig godt i gang

Alt hvad du skal bruge

FAQ – RouterKit

Her har vi samlet de spørgsmål som vi oftest modtager omkring RouterKits. Mangler du svar på en bestemt detalje som du ikke kan finde her, så ring endelig til os.

Et RouterKit består af en router med 220V strømforsyning, et WifiKit med et tallerkenformet Access Point, hvor der sidder et netværkskabel fra det grønne punkt på Access Pointet til PowerInjectorens tilsvarende grønne punkt.

Så sidder der et netværkskabel fra PowerInjectorens gule punkt til routerens gule punkt.

Begge 220V stik tilsluttes den medfølgende stikdåse der sættes strøm på.

Efter cirka 2 minutter med strøm på, starter routeren op. Når den er klar, så kan du se at der er lys i 4G og måske 5G lampen. Bemærk at der ikke hele tiden er lys i 5G lampen, da 5G automatisk lukkes ned hvis der ikke er datatransmission.

Det er ikke heller sikkert at der er 5G dækning på din adresse. Bemærk at RouterLite og RouterKit Travel bruger 4G routere.

Nogle gange oplever vores kunder at forbindelsen forsvinder.

Det skyldes normalt ting som du selv kan fejlsøge:

  • Kontroller at der er strøm på routeren og access pointets strømforsyning
  • Sidder netværkskablet korrekt i routeren og i Access Pointet
  • Hvis der er en enhed på dit netværk som trækker mange data, så vil det forsinke alle andre enheder. Det kan eksempelvis være en computer eler NAS der synkroniserer med Onedrive eller Dropbox. Du kan ikke umiddelbart se det på den pågældende computer
  • Sidder din computer overhovedet tilsluttet det netværk som routeren sidder på?

Hvis problemet fortsætter efter denne gennemgang, så er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Ja. Det er muligt for dig at bestille en fast IP adresse til din router. Bemærk at det koster et mindre beløb i tillæg hver måned.

Det er muligt at det kræver at du skifter SIM-kortet, da det kun er hos 3 at vi kan benytte faste IP adresser.

Og så bør vi lige checke hvordan dækningen ser ud for 3 på din adresse.

Nej.

RouterKit´et administreres udelukkende af NetworkGuys.

De fleste problemer med IT opstår pga. fejlkonfigurationer, derfor vil vi gerne undgå at der bliver rettet i opsætningen af udstyret.

Hvis du har ønsker til en speciel opsætning af routeren så kontakt os. Det er muligt at vi kan ændre routerens opsætning, men det vil i så fald være os som udfører ændringen mod betaling.

Hvis du er storkunde hos os, så kan vi tilpasse jeres egen opsætning individuelt efter aftale.

Det kan vi ikke sige med sikkerhed på forhånd. Det afhænger af hvor det skal stå. Nogle gange bliver vi selv overraskede. Vi har set eksempler på RouterKit´s som står i landsbyer der trækker 700 Mbit/s og nogle der står lang mere centrale steder der kun performer med 50 Mbit/s.

Vi har også set at ydelsen falder drastisk hvis routeren står ved et morderne vindue og hvis det sættes udendørs, ved samme vindue, så trækker den 300 Mbit/s (det skyldes en varmedæmpende metallegering i moderne 3 glas vinduer).

Så det er vigtigt at vælge placeringen af RouterKit´et nøje.

Når vi tester routere af inden vi afsender dem fra vores værksted, så kan vi trække 900-1.000 Mbit/s ud af dem. Vi kan se direkte til TDC-masten der står 400 meter væk. Husk at du aldrig kommer over ca. 400-500 Mbit/s gennem en perfekt Wifi-forbindelse og max. 1.000 Mbit/s gennem et netværkskabel.

Hvis du ikke er tilfreds med ydelsen på dit nye RouterKit, så returnerer du det til os og vi krediterer hele fakturaen. Vi er først tilfredse, når du er det.

Vi giver dig svar

FAQ – WifiKit

Her har vi samlet de spørgsmål som vi oftest modtager om WifiKit. Mangler du svar på en bestemt detalje som du ikke kan finde her, så ring endelig til os.

Når du bestiller et RouterKit eller WifiKit, så skal du fortælle os hvilket navn dit netværk skal hedde og eventuelt en kode.

Hvis dette senere skal ændres, så skriv til os for en ændring.

Dit netværksnavn bør ikke indeholde æøå, da nogle enheder ikke kan koble sig til et netværk med andre tegn end a-z og tal.

Bemærk at det koster 350 kr.+moms at foretage en ændring. Vi kan typisk ændre dine ønsker inden for 1-2 timer.

Det viser sig, at langt de fleste problemer som opstår med trådløse netværk skyldes fejlkonfigurationer.

Derfor vil vi gerne sikre os, at dit netværk kører problemfrit ved at det er os som retter i opsætningen.

Det svarer til, at du sikkert også kører på værksted med bilen hvis den viser en fejlkode. Nogle gange er det bedst at det er specialister der udfører arbejdet.

Nej.

Vores Access Points er indrettet sådan, at de kan fungere uden at være kablet til dit netværk. Dog skal der være mindst én enhed som er kablet til routeren som samtidig kan have forbindelse til det nye ekstra Access Point (AP).

Da hele vores WifiKit koncept er prækonfigureret, så medfører det, at vi kan sende dig et eller flere AP´ere som bare sættes til strøm via PowerInjectoren. Så finder det selv ud af at fordele dit trådløse netværk ved at bruge de andre AP´ere til at forsyne det nye AP med data. Men det kører  hurtigere hvis de er med kablet forbindelse, men det er ikke noget problem hvis du ikke skal trække ret mange date i det pågældende område.

På den måde er det ekstremt let for dig, at udvide din trådløse dækning hvis du har behov for det.

Der er ikke umiddelbart nogen grænse for hvor mange AP´ere som sætter sammen, men ved større opgaver bør vi sammen projektere dit behov.

Tina & Carsten

I tvivl om virksomhedens bredbåndsbehov?

Vi hjælper gerne med at afklare dit behov og finde den helt rigtige netværksløsning til dig. Ring eller skriv og få en snak med Tina eller Carsten:

Tlf. 42 555 888
info.dk@networkguys.eu